Pizza!

 

Fem massa de pizza.

La massa de la pizza és quelcom fàcil de fer i alhora divertit de preparar. L’únic inconvenient que té (si es pot dir d’aquesta manera) és que s’ha de fer almenys dues hores abans de fer la pizza o si no, el dia abans per a l’endemà.

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 gr. de farina (si és de rebosteria millor)
  • 1 tassa d’aigua (uns 200cc) tèbia
  • 1 cullereta de postres de llevat
  • 1 cullereta de sucre
  • 1 cullereta de sal
  • 3 culleretes d’oli

Elaboració:

  • Primer de tot, en un bol petit, dissolem el llevat i el sucre amb l’aigua tèbia. Ho deixem reposar 1/4 d’hora perquè el llevat quedi ben dissolt.
  • A continuació, en un bol gros (prou gros per amassar la massa que ens quedarà) hi barregem la farina amb la sal i l’oli. Tirem l’aigua que hem preparat abans i amassem tot enèrgicament, fins que la massa quedi compacta i no s’enganxi als dits. Quan estigui així, fem una bola i tapem el bol amb un drap de cuina.
  • D’aquesta manera, fem que la massa fermenti. Ho deixem reposar fins que la massa dobli el seu tamany, almenys 1 hora. Llavors, traiem la bola del bol i, amb la taula ben enfarinada, la tornem a amassar fins que quedi una pasta ben elàstica i suau. En tornem a fer una bola i ho deixem reposar almenys 1/4 d’hora més abans de fer la pizza.
  • I ja està preparada la massa. Ara depèn de vosaltres si la voleu més fina o més gruixuda, si la preferiu rodona o quadrada; en podeu fer el que vulgueu. Només l’heu d’aplanar amb un corró fins que tingui la forma i la textura que vosaltres preferiu.

 

Ens ho vam passar molt bé.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mireu que maques:

 

 

 

 

 

 

 

 

Estaven boníssimes!

Anuncis
Arxivat a d. Taller de cuina. Comentaris tancats a Pizza!
%d bloggers like this: