Baklava, un dolç tradicional de Turquia

El Baklava és un dels dolços més tradicionals de Turquia. Es considera pràcticament el postre nacional, tot i que també el trobem amb noms diferents a gastronomies com la d’Orient Mijtà o els Balcans i, per suposat, a Grècia, on també és un postre molt típic.

Básicament es tracta d’un dolç elaborat amb pasta filo, mel i normalment ametlles o nous picades, tot i que en l’actualitat existeixen variants que incorporen ingredients com els pistaxos.

El més habitual a Turquía és que es serveixi acompanyat de café o té i el podem trobar a totes les pastisseries.

Ingredients (per a 6 persones)

  • 13 llàmines de pasta filo

  • 300gr. d’ametlles o pistaxos

  • 225gr. de mel

  • 175gr. de sucre glass

  • 1 cullaradeta de canella en pols

  • Mantega

Elaboració

Cal pelar i picar o triturar en primer lloc les ametlles i pistaxos

– Barrejem bé els fruits secs amb la canella i la meitat del sucre.

– D’altre part, posem l’altre part del sucre i un got d’aigua a foc mitjà. Cal anar removent fins que es disolgui el sucre.

– Un cop s’hagi disolt, cal afegir la mel i deixem coure a foc lent durant 20 minuts aproximadament fins que també es disolgui.

– Precalentem el forn a 180º

– Prepararem una font de forn y la pintem amb mantega. Després afegirem 5 capes de massa, sempre pintant-les previament amb la mantega!

– Afegirem la meitat de la barreja de fruits secs

– Tornarem a col·locar dos capes més de massa filo i afegirem la resta de la barreja.

– Per últim disposarem les últimes llàmines de pasta i amb un ganivet suficientment afilat dibuixarem cuadradets de tamany similar

– El rociarem amb la mantega i el possarem al forn calent uns 30 minuts fins que es dori.

– Després de treure’l del forn haurem d’afegir la mel i el deixarem que es refredi.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: