Tens dret a anar a l’escola

Avui hem treballat la declaració dels drets humanans. Què és la declaració dels drets humans? Doncs…

El 10 de desembre de 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides, reunida al Palau de Chaillot de París, aprovà i proclamà la Declaració Universal dels Drets Humans (Resolució 217 (III) A). Es tracta d’un document de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s’apliquen sense excepció a tots els éssers humans. Es tracta del més bàsic d’una sèrie de tractats que es varen redactar fins a l’any 1966 i que completen la Carta Internacional de Drets Humans, que després de ser sotmesa a votació el 1976 es convertí en llei internacional.

Pensem que els drets humans són necessaris per poder crear una societat igualitària on les diferències no impliquin desigualtats.

El missatge d’aquesta setmana parla del dret que tenen tots els infants del món a anar a l’escola. Us deixem aquest vídeo que parla sobre els drets humans.

Si voleu també podeu mirar aquest altre vídeo i reflexionar sobre com seria la nostra vida si no poguéssim garantitzar el dret a rebre una educació.

I a més a més, us expliquem un projecte que estem duent a terme amb una escola del Bhutan.

BONA SETMANA!!!

Bhutan és un pais petit, amagat a les muntanyes de l’Himàlaia, entre la Xina i la Índia.

En el nostre viatge a Bhutan, vàrem creuar tot el país per una carretera d’un sol carril que serpentejava amunt i avall entre un infinit de muntanyes gegants, des del petit poble de Samdrp Jongkhar fins a la ciutat de Paro, tot visitant monestirs budistes, petits pobles, escoles i hospitals.

Aquestes fotografies estan fetes a l’escola de Tangsibi Community School. Quan vàrem arribar, els nens i nenes van amagar-se, com si tinguessin por de nosaltres.

A poc a poc, van anar venint encuriosits fins que ens vàrem fer amics.

Els nens i les nenes de l’escola ens van demanar que els hi enviéssim una de les fotografies de grup que vàrem fer, juntament amb una carta escrita pels alumnes del nostre centre, explicant que fan a l’escola.

I el director de l’escola ens va demanar si podríem enviar CONTES D’ANGLÈS d’aquests de primària, es a dir, amb dibuixos grans i text senzill.

Així, doncs, si teniu CONTES D’ANGLÈS de fàcil comprensió i ens els voleu donar, nosaltres els farem arribar als nens de l’escola del Bhutan.

Si voleu fer-nos arribar algun conte o escriure una carta als nens del Bhutan, us podeu posar en contacte amb noslatres a la següent adreça electrònica: useeiesmaremar@gmail.com.

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ.

SEGUR QUE ELS NENS DEL BHUTAN ES POSARAN MOLT CONTENTS QUAN REBIN ELS CONTES, LES CARTES I LES FOTOGRAFIES.

Anuncis
Arxivat a General. Leave a Comment »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: